Consiliul Director

Hans-Werner Kast

Preşedinte al Editurii SAMARITEANUL Preşedinte alAsociației HOFFNUNGfür eine neue Generation Vicepreşedinte al A.C.C.Samariteanul Arad

Hans-Werner Kast s-a născut în anul 1954, în Cisnădie, România, fiind de etnie germană. În anul 1975 a emigrat, prin căsătorie, în Germania. El şi soţia sa, Friedhilde, au doi copii majori și trei nepoți.

În anul 1986 a primit din partea lui Dumnezeu chemarea pentru Misiune în ţara natală. De atunci trudeşte neobosit ca să ajute pe cei nevoiaşi, să-i mângâie şi să le pună la îndemână Cuvântul lui Dumnezeu. Ceea ce s-a desfășurat atunci în „subteran” s-a extins, după Revoluția din 1989, la alte dimensiuni. Sute de camioane cu alimente, îmbrăcăminte și alte ajutoare s-au trimis între timp din Germania spre România. De câțiva ani activitatea umanitară s-a extins cu proiecte pe termen lung. Împreună cu soția sa a fondat în anul 1991 „Proiectul grădiniţelor creştine Samariteanul”.

Ca fondator, organizator şi translator al Editurii SAMARITEANUL deţine, împreună cu Ingolf Kuhn, conducerea şi administrarea acesteia.


Teofil Babuţia

Membru al bordului Editurii Samariteanul
Preşedinte al A.C.C. Samariteanul Arad

Teofil Babuţia, născut în anul 1958 în Iacobini-Brazii, jud. Arad-România, este căsătorit cu Dorina şi au 8 copii. Locuieşte în Sîmbăteni, jud. Arad. Este păstor al Bisericii Penticostale din Sîmbăteni. Ca profesor de religie slujeşte în școlile publice.

Din anul 1994 este cooptat în Asociaţia Creştină de Caritate Samariteanul pentru coordonarea Filialei Arad.

Din anul 2003, împreună cu echipa de colaboratori, coordonează Asociaţia Creştină de Caritate Samariteanul Arad care are ca obiectiv principal educaţia preşcolară prin grădiniţe creştine şi ajutorarea celor aflaţi în nevoie.

Cu bucurie doreşte să lucreze la extinderea Împărăţiei lui Dumnezeu şi răspândirea Evangheliei spre cât mai mulţi semeni.

În Editura SAMARITEANUL este responsabil pentru prezentarea materialelor la conferințele păstorilor, în cadrul cultului penticostal.

Friedhilde Kast

Secretară a Editurii SAMARITEANUL
Secretară a Asociaţiei HOFFNUNG für eine neue Generation
Membră în Bordul A.C.C. Samariteanul Arad

Friedhilde Kast, născută în anul 1954 în Neckarsulm/Germania, este căsătorită cu Hans-Werner. Cuplul are doi copii și trei nepoți. Pe lângă activitatea ei ca educatoare beneficiază de ani de experienţă în lucrarea şcolilor duminicale și a taberelor de copii și se lasă tot mereu inspirată prin cursuri de specializare.

În anul 1991 a fondat împreună cu soţul ei „Proiectul grădiniţelor creştine Samariteanul”. În doar câţiva ani s-au deschis peste 25 de grădiniţe. Între timp lucrarea s-a extins formând o rețea de grădinițe în care sunt integrate aproape 50 de grădinițe. De atunci este implicată în formarea educatoarelor şi în desfăşurarea taberelor de instruire, precum şi în confecţionarea de material didactic.

În Editura SAMARITEANUL lucrează ca editor şi autor la diferite cărţi de religie-pedagogie, creează materiale didactice pentru toate domeniile de lucru cu copiii în grădiniţă şi împreună cu soţul ei este în strânsă legătură cu toţi colaboratorii.