Menirea noastră


Ne-am propus să fim o editură creştină pedagogică, de aceea scopul nostru este să punem la dispoziția educatoarelor, învăţătorilor, liderilor de şcoli duminicale și familiilor materiale educaționale cu scopul răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu în rândul celor 4 milioane de copii din România. Lucrarea noastră are caracter interconfesional.

De asemenea elaborăm şi prelucrăm materiale didactice care corespund standardelor învăţământului european, sunt accesibile şi oferă posibilităţi creative pentru învățare.

Din punct de vedere creştin


Scopul nostru este să facem cunoscut copiilor caracterul lui Dumnezeu, să-L includem în viaţa lor de zi cu zi, formându-le deprinderea de a-L percepe cu toate simțurile. Prin metodele de lucru sugerate și materialele puse la dispoziție, mesajul biblic devine accesibil și ușor de înțeles, chiar și celor mici. Materialele editurii pun accent pe formarea caracterului copiilor.

Editura Samariteanul şi-a propus să fie o resursă pentru cei care pun Cuvântul lui Dumnezeu ca temelie în viaţa copiilor.


Din punct de vedere pedagogic


Noi punem accent pe dezvoltarea integrală a copiilor, pe aspectele care promovează calitatea învățării și pe diversificare mijloacelor de învățare, astfel încât acestea să stimuleze progresul copiilor în toate domeniile. Toate materialele sunt ușor de folosit și fac învățarea să fie una plăcută și creativă.

Pe lângă materiale tipărite oferim o mulțime de materiale interesante și utile din lemn, care servesc ca și resursă în activitatea pedagogică.